Sidor

torsdag 25 februari 2016

Uppstart

Idag har jag (IKT-pedagog) och läraren träffats för att diskutera vårt upplägg. Vi kommer att utgå ifrån en klass som läser Svenska 1 och de ska arbeta med argumentation.

Syftet med vårt projekt är att utveckla undervisningen med hjälp av Dylan Wiliams tankar om formativa lärprocesser. Tanker är också att undervisningen ska stärkas med digitala verktyg. Formativt med digitala verktyg blir alltså vår utgångspunkt. Av Wiliams fem strategier valde vi ut att fokusera på de strategier som kommer vara till stor hjälp för eleverna att komma vidare i sitt lärande. De strategier vi kommer att lägga fokus på blir:

  • Skapa belägg för lärande
  • Aktivera eleverna som lärresurser för varandra

Vi båda känner oss väldigt förväntansfulla. Det är en begränsad insats (en lärare, en klass och några fåtal lektioner) men förväntan är att jag (IKT-pedagog) ska kunna testa vilka insatser som kan vara till hjälp för lärare, att läraren har stärkt sin digitala kompetens och att läraren förstärkt kvalitén i undervisningen så att eleverna blir mer motiverade.

2 kommentarer:

  1. Jättebra, jag är väldigt taggad för detta. Har funderat på hur jag ska göra sedan du gick hem igår.

    SvaraRadera
  2. Intressant! Det ska också bli intressant att se hur dina idéer ( som är många och bra) implementeras i undervisningen.
    Lycka till!

    SvaraRadera